.: PENGENALAN:.

Ikatan Mahasiswa Madani atau lebih dikenali sebagai IMAM dikalangan masyarakat kampus merupakan satu-satunya organisasi yang berdaftar dibawah unit agama Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) di UiTM Perlis. IMAM bergiat aktif dalam memberi kefahaman dan penghayatan kepada mahasiswa dan juga masyarakat kampus. Keikhlasan setiap mahasiswa/siswi yang menyertai IMAM merupakan asset utama persatuan ini dalam usaha mewujudkan sebuah masyarakat berilmu dan beramal berlandaskan syariat.

Tuesday, March 2, 2010

Tayangan “Muhammad The Last Prophet”

Kat sana ada lagi tempat kosong,jom kita pi sana...


Waduh-waduh ramai sangat orang,nak duduk kat mana ni...


Air...air...air,mungkin itulah yang di perkatakan oleh Andy (berserban) sambil bekas Presiden Kolej Resak semester lepas Wan yang sedang menceduk air kepada pelanggan.Segala Apa yang masuk ke dalam perut kita akan memberi kesan yang besar kepada ibadat yang kita lakukan seharian,maka carilah peniaga dan penjual yang tangannya sentiasa berdoa kepada Allah semoga hati kita bertambah dekat dengan-Nya.Jangan pakai belasah je ikut suka kita,lihat dulu kepada penjualnya samaada bertudung(jika penjual itu wanita) atau tidak sebelum membeli makanan dan minuman.


Jom sama-sama kita dengan perancangan yang akan di perkatakan oleh Saudara Mohd Yassir (bekas YDP MTK semester lepas) sambil di perhatikan oleh Mohd Shakir (YDP MTK semester ini).Kelihatan Amir yang berbaju hitam (pelajar Maahad Alawiyah) juga turut hadir melihat tayangan pada malam ini.

Andy mengayutkan senyumannya kepada camera man bersama dengan Wan,apa tak senyumnya malam ini air habis di jual dalam sekelip mata je.


Generasi muda yang bakal memimpin negara perlu di bentuk dengan program seperti ini,bukan nya di hayutkan dengan program realiti TV seperti sehati berdansa dan juga akademi fantasial yang kelak bakal merosakkan sahsiah mereka.


Boleh je bang,sambil-sambil menonton tu jangan segan-segan minum air pulak,yang pastinya abang baca doa minum dulu ya.


Tidak seperti malam sebelum ini,tayangan kali ini mendapat sambutan yang dahsyat daripada mahasiswa Utim Perlis.Di khabarkan stiker kolej tidak mencukupi,namun tidak mengapa Allah SWT telah memberi ganjaran di sisi- Nya


Berbumbungkan lagi dengan hiasan kerlipan bebintang sangat membahagiakan jiwa ini,sambil menonton tayangan.


Khusyuk menonton tayangan dan juga menaip mesej...


Tak nampak sangat duduk kat belakang ni,nak bangun duduk depan segan pulak rasanya,takpe lah lain kali kita pakat mai awal duduk depan sekali..


AJK IMAM terpaksa menambah kanvas dan tikar di belakang untuk mahasiswa duduk menonton dengan selesa.

No comments:

Related Posts with Thumbnails