.: PENGENALAN:.

Ikatan Mahasiswa Madani atau lebih dikenali sebagai IMAM dikalangan masyarakat kampus merupakan satu-satunya organisasi yang berdaftar dibawah unit agama Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) di UiTM Perlis. IMAM bergiat aktif dalam memberi kefahaman dan penghayatan kepada mahasiswa dan juga masyarakat kampus. Keikhlasan setiap mahasiswa/siswi yang menyertai IMAM merupakan asset utama persatuan ini dalam usaha mewujudkan sebuah masyarakat berilmu dan beramal berlandaskan syariat.

Tuesday, January 5, 2010

Misi Dakwah dan Rehlah Persatuan IMAM 2010

Ukhuwwah : Perjalanan dakwah bermula di sini,sambil menikmati keindahan alam ciptaan Illahi.


Jauh : Walaupun perjalanan jauh ke dalam ,misi dakwah tetap di teruskan demi melihat masyarakat kembali kepada Islam yang syumul.


Jumpa dah : Inilah sasaran dakwah,sekumpulan pelajar sekolah yang bercampur antara lelaki dan perempuan sedang asyik mandi-manda,apabila kedatangan kami mereka mula di beri tazkirah dan nasihat agama.


Selipar siapakah ini?adakah sahabat kami sedang lemas? atau pun sedang melakukan teknik "free dive"?

ooo...rupa-rupanya sahabat kami sedang melakukan teknik bagaimanakah untuk menyelamatkan orang yang sedang lemas.


Pantau : Walaupun di kalangan kami ada yang kurang mahir berenang,tetapi sentiasa di pantau dan di awasi oleh seorang sahabat kami yang pakar dalam melakukan renangan.


Sejuk : Airnya jernih,mengalir perlahan menuruni bukit,namun kesejukkannya hingga mencucuk tulang seorang sahabat kita ini.Melangkah gagah : Ini dia PRESIDEN IMAM sesi 2010 Saudara Bob Efendy Zulkapli mengambil kursus Diploma Sains mengukir dan mengayutkan senyumannya kepada sahabat-sahabat yang sedang seronok mandi-manda.


Barisan sahabat-sahabat yang menyertai misi dakwah ini.


Sedikit penat : Setelah puas mandi-manda dalam misi dakwah ini,tiba lah masa untuk pulang ke sarang.


Rempit yang di benarkan : Misi Dakwah dan Rehlah telah berjaya di selesaikan,maka kami pulang dengan menaiki motosikal secara perlahan kerana jalan basah."Jangan di pinta ringankan ujian,tetapi mintalah beratnya iman untuk menghadapi ujian itu"

Pesanan daripada Biro ICT IMAM.

2 comments:

IMAM UiTM Perlis said...

siapakag gerangan jurugambar i2?

IMAM UiTM Perlis said...

siapakah gerangan jurugambar i2?

Related Posts with Thumbnails